Esther's Hairdesign dames en heren kapsalon in Westwijk te Amstelveen.
Zin en onzin van shampoo.

Zin en onzin van shampoo.

 

Voordat ik begin wil ik iets aansnijden wat belangrijk is, nl.: “er bestaat geen alles in één pil die alle ziektes geneest”. Er zullen altijd mensen zijn die u van alles proberen wijs te maken om uw geld af te troggelen, op welke manier dan ook…..

 

 

Zo, nu u dit weet gaan we dieper in op de “zin en onzin van shampoo”.

 

Ik hoor erg vaak: “heeft zo’n dure shampoo van de kapper nu wel zin, want bij de drogist kan ik een alles in één shampoo kopen (shampoo en conditioner in één) die dat ook allemaal kan, zeggen ze”. Het is erg moeilijk om deze mensen op andere gedachten te brengen als ze reeds door al die reclame om hun heen gebrainwasht zijn met de meest fantastische alles in één formule.

 

Voor wat betreft die alles in één formule shampoo, 9 van de 10 mensen komen daarop terug, waarom?

Omdat “er geen alles in één pil bestaat die alle ziektes geneest” (weet u nog wel?). Behoort u tot die 1 waar het wel werkt, dan heeft u geluk en heeft u uw shampoo gevonden. Maar voor de overige 9 die niet tevreden zijn of het niet kunnen vinden is de “zoektocht” nog niet voorbij. En die kan lang en duur zijn zonder goed advies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals in de geneeskunde heb je artsen met een roeping en kwakzalvers, de mensen met een roeping doen het met passie, de kwakzalvers doen het om status of financieel gewin. Deze persoonsvormen gaat op voor allerlei beroepen.

 

Zoals u weet hebben verschillende mensen verschillende type haar (lees ook eens de andere weetjes over het haar onder: wetenswaardigheden), je bent wat je eet, weersinvloeden en verzorging zijn belangrijke factoren die meespelen in het welzijn van het haar.

De kapper heeft daarom voor verschillende soorten haar en haarconditie verschillende shampoos, conditioners en andere haarproducten.

 

Het is dus maatwerk! Speciaal afgestemd op uw haar –en behoefte.

 

Denk ik dat u beter af bent met een alles in één shampoo, die voor droog tot vet haar te gebruiken is?

Ik, denk het niet. Heeft u bij de alles in één shampoo het gevoel meer shampoo nodig te hebben om een beetje het gewenste resultaat te krijgen die u wilt? Dat kan weleens kloppen.

De kapper heeft u vast nooit geadviseerd de shampoo zo rijkelijk mogelijk te gebruiken… Eerder dat u het met mate hoeft te gebruiken. Dus, heeft u gemiddeld genomen minder nodig, en dat scheelt weer in uw portemonnee, dus toch niet duurder uit én de gewenste resultaat? Het lijkt wel een reclame, maar toch is het zo, als u eerlijk tegen uzelf bent.

 

Dus de vraag van de “zin en onzin van shampoo”, u kunt een alles in één flesje gebruiken en tevreden zijn, maar de meesten zijn het niet. Bent u zoekende omdat een alles in één product bij u niet werkt, laat u dan door een goede kapper adviseren die u niets verplicht en u niet het gevoel geeft het product te moeten kopen.

Een goede kapper adviseert, laat u voelen/ervaren wat de mogelijkheden zijn.

 

Bent u tevreden, komt u vanzelf terug.

 

Een goede kapper trekt u niet over de streep, een goede kapper adviseert en laat u ervaren.

 

Uzelf…, stapt dan vanzelf over die streep.

 

 

 

Bron: Esther's hairdesign

 

 

 

 

 

 

 

Terug

Westwijk | Birkhoven 45 | 1187 JW | Amstelveen | 020 - 337 45 12 | Contact | Mobiele versie

Designed by SDS © 2015 - 2018